Treneri prilikom rada sa profesionalnim košarkašem Mladenom Pantićem

Na slikama su naši kondicioni !
Košarka pripada visokom intenzivnom sportu i sastoji se od kratkih intenzivnih aktivnosti (obično do 20-ih) odsječenih razdoblja odmora u kojima se sportaši oporavljaju do određene mjere. Većina košarkaša igre troši na puls od oko 85 % maksimalno. To znači da je potreba za kisikom izvan njegovog unosa. Dakle, tijekom utakmice, najvažnija stvar je stvar, ali današnja košarka također zahtijeva od igrača da tijekom dužestoke pokrete, koje ne bi smjela postavljati leteća komponenta kao ni adekvatne zračne sposobnosti koje najviše često nemaju direktan udio tijekom same utakmice, ali su od velike važnosti tijekom odmora, jer pružaju brži oporavak i obnovu rezervi energije. U zračnoj pripremi košarkaša, ova informacija mora poslužiti kao vodstvo, prilikom procesa programiranja za razvoj funkcionalnih sposobnosti.
Ovde je samo malo približena izdržljivost, kao jedna od motoričkih sposobnosti važnih za uspeh u košarci, dok ostale bitne fizičke sposobnosti (snaga, brzina, agilnost, ravnoteža, gipkost, preciznost), kao i njihovi modaliteti nisu obuhvaćeni ovom temom. Iz ovoga možemo videti da je kondiciona priprema izuzetno važan segment i da zahteva veliku stručnost trenera.
Treba dodati da trener tek nakon dijagnoze i dobijanja slike o sposobnostima košarke, tj. Primjenjuje se procedurom kombinacije, uspoređujući pojedinačne indikatore sportskog treninga koji je izravno uključen u trenažni proces s modelima vrhunskih sportaša. Samo u odnosu na sve informacije moguće je dizajnirati individualni plan treninga u pripremnom periodu.

Novosti

Mladeno Pantićtrening